Jump to content
⚠️⚠️ Atsisakome SMS mokėjimų! ×

Atsisiųskite SAMP 0.3.7 ir pradėkite žaidimą Mūsų serveryje!

Serverio statistika

Šiuo metu serveryje žaidžia:

Dėmesio! Jūs matote tik dalį forumo diskusijų. Norint matyti visas diskusijų skiltis bei jose dalyvauti, reikia užsiregistruoti arba prisijungti!
Tazas_Romero

STB #5 - Direktoriavimo „filosofija“

Recommended Posts

cNw49Eo.png

 

STB - Serverio Tyrimų Biuras. Tai NEPRIKLAUSOMA serverio žaidėjų tarnyba, kurios tikslas atlikinėti tam tikrus „tyrimus“ - plėsti žaidėjų akiratį ir supažindinti juos su serverio problemomis, įdomybėmis bei kitais faktais. 

 

Praeitas numeris - http://forumas.rls.lt/index.php?/topic/58591-stb-4-kiekvienam-direktoriui-po-idėją/

 

 

Šis numeris užtruko ilgiau, kadangi visiškai neturėjau idėjų ką rašyti. Dabar jų turiu bei turiu ką parašyti. Simple as that.

 

 

Direktoriavimas

 

Šioje skiltyje noriu aprašyti vieną dalyką keliais punktais - kaip būti geru direktoriumi. Kaip išsiskirti iš kitų. Ką reiktų daryti ir ko reikėtų vengti. Tai žinoma yra tik mano patarimai, niekas neverčia jų klausyti ir juos vykdyti, tačiau mano manymu jie tikrai gali praversti. 

 

1. Žinoti, ko nori.

 

Dažnai tenka pamatyti, kad į direktoriaus postą pildo tas pats žmogus, kuris pildė ir į pastaruosius 5 direktoriaus rinkimus. Tokie žmonės nori direktoriaus posto, tačiau nesvarbu kokio - svarbu turėti tik. Tokie direktoriai dažniausiai būna prasti, nes jie gavę privilegijas ir parašę temas forumo skiltyje nebežino ką daryti. Tada arba dažniausiai atsisako direktoriaus posto po 10 dienų arba juos pašalina. Pildant į direktoriaus postą reiktų savęs pasiklausti - „Ar aš tikrai to noriu?“ Jeigu atsakymas taip, jeigu tikrai galvojate, kad galite bent 30 dienų vadovauti firmai, pasiklauskite kito klausimo - „Ar turiu idėjų?“.

 

2. Ar turi idėjų?

 

Neretai kai skaitau anketas į direktoriaus postą tenka susidurti su tokiu sakiniu - „Idėjų čia nerašysiu/neturiu, manau jos su laiku ateis dirbant darbe“ arba „Idėjų nerašysiu, nenoriu kad kažkas nukopijuotų jei negausiu posto“. Realiai ką tai reiškia - neturiu idėjų. Žaidėjas dar prieš pildydamas į direktoriaus postą turi turėti idėjų. Ir visai nesvarbu, kokio mąsto - ar kažkoks naujo pobūdžio juodasis sąrašas, ar visiškas darbo įvaizdžio pakeitimas. Aišku, jeigu žmogui užtenka tiesiog būti direktoriumi, nieko neišsiskiriančiu iš kitų buvusių ar esamų direktorių, tai užtenka tiesiog kokios „kvalifikacijos“, „+ sistemos“ ir „ vietų ieškojimo“. 

 

3. Nebijoti eksperimentuoti.

 

Galiu kalbėti iš patirties: 2013-2014, kai buvau Cosa Nostra mafijos bosu, įgyvendinau du dalykus: Pirma - savotišką „sąjungininkų/priešų“ sistemą . Tai buvo tema, kurioje surašiau CN sąjungininkus, CN priešus ir darbus, kurie yra neutralūs. Tuos neutralius turėdavom versti būti mūsų sąjungininkais, antraip jie bus reketuojami ir žudomi, kol nesusimokės ir netaps sąjungininkais. Tai realiai yra kenkimas civiliams, kas yra draudžiama. Na ir nepaėjo tokia idėja, niekas mūsų nebijojo, nes žinojo, kad yra pilnai saugomi taisyklių bei gali rašyti papeikimus. Idėja buvo išmesta po savaitės galbūt. Antra - Mafijozo profilius. Tai buvo grynai žaismingas dalykas, ką galėtum pamatyti užsienio RP serveriuose. Pagrindiniai CN mafijos nariai, kaip aš, Kavasakis, Safaris, Žalgiris, Las ir kiti buvom nufotografuoti kaip policijos nuotraukose - iš priekio ir šono, su kalinių numeriais, o toliau po apačia sekė aprašai, charakterio apibūdinimai. Maža nesąmonė, bet ji buvo palankiai priimta ir pačiam tai vykdyti ir rašyti buvo smagu, o ir serveryje tokio dalyko iki tol nebuvo. 2 idėjos, 2 eksperimentai, vienas vykęs, kitas ne. Šitos istorijos esmė - nebijoti įvesti kažko naujo, to ko nori. Už pastangas niekas nemuš, bus priešingai - žaidėjai matys, kad direktorius stengiasi ir nori kažką įdomaus padaryti. 

 

4. Apsiimti pareigomis. 

 

Per dažnai matau, kad direktoriai jau kitą direktoriavimo dieną (ar net tapačią) jau priskiria sau pavaduotoją, dažnai ne dėl to, kad jo reikia, o dėl to, kad jis draugas, pažįstamas ar panašiai. Mano supratimu (ir čia grynai mano, nesakau kad jis teisingas ar neteisingas), pavaduotojas turi PAVADUOTI, o ne BŪTI ANTRU DIREKTORIUMI. Būtent todėl aš savo direktoriavimais stengdavausi kuo ilgiau ištempti be pavaduotojo - tvarkytis vienas pats. Kažkodėl direktoriai pamiršta faktą, kad jie turi sugebėti vadovauti firmai vieni, turi mokėti susitvarkyti ir atlaikyti spaudimą vieni. Aišku, kai jau aktyvumas krenta, firmos nesitempsi kartu ir tada pavaduotojas tikrai gali praversti ir padėti. Bet tikrai geras direktorius turi įrodyti sau, kad gali vadovautis ir tvarkytis vienas, kuo ilgesnį laikotarpį. (Čia iš šito išplaukia pasiūlymas - naujam direktoriui uždrausti pavaduotojo priskyrimą bent 5 dienom, ar savaitei. Na nebent super būtinas atvejis, kada negalima kitaip išsiverst). 

 

5. Nepamiršti forumo.

 

Į direktoriavimą eina du „frontai“ - vienas žaidime, kitas forume. Žinoma, žaidime direktorius nepalyginimai svarbesnis, nei forume. Tačiau neretai direktoriai pamiršta, kad forume irgi gali ir turi būti direktoriais. Reikia skatinti darbuotojų aktyvumą forume ir ypač mažai patirties reikalaujančiuose darbuose, tokiuose kaip Taksi, Medikai ar Mechanikai. Šiuose darbuose yra didžiausia tikimybė sutikti naujokus, o direktorių bendravimas su jais gali tapti kritiniu momentu naujokui - pasilikti serveryje ar ne. Jeigu aš, būdamas naujoku, atėjęs į Apsaugą pas Coolerį būčiau pamatęs, kad jis yra prastas direktorius, galbūt būčiau ir pagalvojęs, kad šitame serveryje visi tokie ir gal reikia ieškoti kito serverio. Jau nekalbu apie kokius Medikus, kur atėjęs ką tik prisiregistravęs žaidėjas gali būti išjuoktas ir išmestas iš darbo turbūt smagiai nepasijus ir išeis iš serverio. Todėl reikia bendrauti su žaidėjais, nesvarbu ar naujokais ar ne, ne tik žaidime, bet ir forume - sugalvoti tokių temų ir idėjų, kurios reikalautų iš žmogaus aktyvumo forume (ne, nekalbu apie vietų ieškojimą). Nuotraukų albumo pildymas, ataskaitos, aprašai, konkursai ir t.t. tikrai padės. 

 

6. Išsikelti sau iššūkių.

 

Gerai, tai jau tavo 15 direktoriavimo diena. Galbūt ir pabodo šiek tiek. Rutina ta pati, diena iš dienos niekas per daug nesikeičia. Ką daryti? Mesti sau iššūkį. Pasakyti, kad pakelsi darbuotojų aktyvumą iki vidutiniškai 8 prisijungusių vienu metu. Pasakyti, jog dabar laimėsi 5 grobimus iš eilės. Pasakyti, jog treniruotė bus kitokia, negu jau buvo 2 savaites iš eilės. Pasakyti, jog sugalvosi kažko naujo savo darbe. Iššūkių gali prisigalvoti daug, svarbu jų nemesti tokių, kad negalima įgyvendinti. Pats taip direktoriavau Apsaugoje ir CN. Vis rasdavau priežastį tęsti direktoriavimą, o ne eiti į forumą ir rašyti atsistatydinimo anketos. Todėl Apsaugoje pradirbau 4 mėnesius, du kaip direktorius, o CN direktoriumi buvau 4 mėnesius. Todėl ir Džioraldas radistuose prabuvo 7 mėnesius (na taip ten jau ant galo buvo blogiau, padirbinėjamos aktyvumo nuotraukos ir t.t.).

 

7. Nepamiršti savo įtakos.

 

Beveik visada direktoriai pamiršta vieną faktą - jie įtakoja aplinkinius. Kaip jie tai daro? Paprastai. Tarkime tampi CN direktoriumi, surenki komanda, laimi grobimus, surengi keletą ATD, įvedi nematytų sistemų ir įgyvendini kitas idėjas, ir staiga apie kalba puse serverio - tai teisėsaugos direktoriaus rinkimų analizėje esi minimas, tai į dieną gauni 20 žinučių su turiniu „kada atranka?“, tai žmonės patys siūlosi būti įkišami į narvus, tai visa teisėsauga sumano tavo bazę užgrobti, nes per daug juos nervini. Tai yra tavo, kaip CN direktoriaus, įtaka. Ir net nereikia žvelgti į CN, RM ar teisėsaugą - būdamas ir Taksi direktoriumi, gali pasižymėti kaip bendraujantis, linksmas bet griežtas direktorius, kuris visada palaiko aktyvią komanda bei veda įdomias treniruotes, ir jau apie tave kalbės serveryje, susilauksi prašymų priimti į darbą, tave lygins su praeitais taksistų direktoriais. Direktorius įtakoja savo darbuotojus, o šie su laiku keliaudami iš darbo į darbą skleidžia žinia ir plečia tavo įtaką. 

 

8. Nebūti tipiniu.

 

Visi atsimena išsiskyrusius direktorius, tipinių nepamena niekas. Galiu pasakyti, kad vadovaukitės visais iš 7 ankščiau paminėtų punktų, tačiau realiai užtenka bent vieno ir jau nebūsite tipinis RLS direktorius. Neįvedinėkite 100 kartų matytų sistemų, neorganizuokite 1000 kartų darytų treniruočių veiklų, nebijokite būti kitoks direktorius, nei visi kiti. 

 

 

 

Tai va. 8 punktai. 8 Tazo įsakymai xD Kaip ir minėjau, tai tik mano nuomonė ir mano įžvalgos. Nesakau, kaip taip turi pradėti elgtis kiekvienas RLS direktorius, tai tik bendro pobūdžio pagalba, kuria gali laisvai naudotis visi, kas tik nori. Neminėjau tokių elementarių dalykų žinoma, kaip taisyklių laikymasis, nečytinti ir t.t., nes tai yra savaime suprantami dalykai, kurių minėti nereikia. Jeigu turite ką pridėti, arba kaip visada - nesutinkate su manim, tai galite parašyti savo pastabas komentaruose - aptarsime. 

 

 

 

 

 

Ačiū už dėmesį. Kitas numeris - kitą savaitę (tikiuosi). 

 

 

Pasidalinti pranešimu


Pranešimo adresas
Pasidalinti kituose tinklapiuose

prieš 1 valandą, Gytis_Malavicku said:

dahuja skaityt

kaip visad lol

  • Nepatinka 1

Pasidalinti pranešimu


Pranešimo adresas
Pasidalinti kituose tinklapiuose

23 minutes ago, Mantas_Sviderskas said:

"ai, man per daug privilegijų, nežaisiu, px"

Nemano žodžiai xD

Pasidalinti pranešimu


Pranešimo adresas
Pasidalinti kituose tinklapiuose

On 12/2/2016 at 15:34, Gytis_Malavicku said:

dahuja skaityt

 

šiaip tai čia turbūt pats trumpiausias STB numeris xD 

Pasidalinti pranešimu


Pranešimo adresas
Pasidalinti kituose tinklapiuose

Svečias
Ši forumo tema yra užrakinta, todėl tolimesnis komentavimas yra negalimas.


Copyright © 2012-2023 RLS.LT Powered by Invision Community

Dizaino piešimas - rsrytis
Dizaino programavimas - mantas.dev
×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Naudodamiesi svetaine jūs sutinkate su registracijos taisyklėmis bei slapukais.