Jump to content
⚠️⚠️ Atsisakome SMS mokėjimų! ×

Atsisiųskite SAMP 0.3.7 ir pradėkite žaidimą Mūsų serveryje!

Serverio statistika

Šiuo metu serveryje žaidžia:

Dėmesio! Jūs matote tik dalį forumo diskusijų. Norint matyti visas diskusijų skiltis bei jose dalyvauti, reikia užsiregistruoti arba prisijungti!
Tazas_Romero

STB #4 - Kiekvienam direktoriui po idėją!

Recommended Posts

OxVVLkO.png

STB - Serverio Tyrimų Biuras. Tai NEPRIKLAUSOMA serverio žaidėjų tarnyba, kurios tikslas atlikinėti tam tikrus „tyrimus“ - plėsti žaidėjų akiratį ir supažindinti juos su serverio problemomis, įdomybėmis bei kitais faktais. 

 

Praeitas numeris - http://forumas.rls.lt/index.php?/topic/58465-stb-3-d0ntas-ieva-ir-dpkt/

 

 

Šiame numeryje mes su Laimiu užsiiminėsime geranoriška veikla - kiekvienam darbui su direktoriaus pakvietimu pasiūlysime po idėja, ar net kelias! Taip nusprendžiau padaryti, nes dauguma serverio darbų neturi kažkokių tai unikalesnių ar įdomesnių idėjų - vis tos pačios +/- sistemos, nuotraukų kėlimai, kvalifikacijos ir t.t. Su Laimiu sieksime paįvairinti šiuos darbus.

 

Žinoma, kad kiekvieno direktoriaus reikalas bus panaudoti šias idėjas ar nenaudoti. Jeigu vis dėl to panaudosite, būtų šaunu, jeigu temos apačioje paminėtumėte, kas pasiūlė šią idėją (Laimis ar aš) ir palikti nuorodą į šią temą.

 

Taksistai

 

Laimio idėja - Kiekvieną dieną išrinkti darbą, kurio darbuotojus taksistai vežiotų nemokamai, kitą dieną - kitas darbas. (Šitą dalyką Laimis sugalvojo ankščiau, nei kad Jonas tai jau padarė šitoje temoje, o vėliau nieko nesugalvojo, tai palikau kaip idėją, kad žmogus kažką sugalvojo)

 

Mano idėja - direktoriui su DPKT sutarti ir įkurti naują darbo sritį - Transporterius. Transporteriai galėtų dirbti su nuosavu transportu. Savo nuosavą transportą turėtų nusidažyti geltonai, kad išsiskirtų kaip transporteriai, bei nustatyti preliminarias kainas už nuvežimą - pagal /timestamp. Tarkime 10 sekundžių - 20 eurų. Tai jei kelionė trunka minutę, žmogus susimoka 120 eurų. Aišku, jeigu transporteris specialiai vilkintų kelionę - jam būtų rašomas papeikimas. Jeigu žmogus nesusimoka - transporteris gali rašyti papeikimą DPKT nariams ir nesusimokėjęs žaidėjas tarkime patektų trumpam laikui į darbų blistą ar panašiai. 

 

Medikai

 

Laimis idėjos nepateikė.

 

Mano idėjos:  

 

1. Įvesti medikų privalomą budėjimą ir jį koordinuoti. Tarkime, apibrėžti aktyvias miesto zonas, kaip čia - http://image.prntscr.com/image/1ac963274bcc4f76951f89eedded1648.png . Ir padaryti taip, kad jei yra gaunamas iškvietimas, tai jį turėtų priimti arčiausiai žmogaus esantis medikas. Kitaip sakant, jog nebūtų taip, kad aš esu 4 zonoje, bet iškvietimą priima 1 bazėje esantis medikas, kad užtrunka, uždelsia laiką, o man galbūt liko gyvent 40 sekundžių ir reikia kuo skubesnės pagalbos. Žinau, tai nėra lengvas dalykas, tačiau direktoriaus darbas nėra lengvas. Reikėtų vesti specialias treniruotes, mokinti darbuotojus, bet tai manau yra puikus dalykas, nes medikai dažnai vertinimas kaip naujokų darbas. Jeigu ten jau daug tų naujokų, tai geriau juos mokinti, užgrūdinti, padaryti gerais žaidėjais. 

 

2. Sukurti GMP (Greitosios medicininės pagalbos) būrį. GMP būrys galėtų dirbti su greitu nuosavu transportu (NRG, Bullet, Infernus ir kt.), kurį nudažytų raudonai. Tokie darbuotojai galėtų žaibiškai reaguoti į iškvietimus. Beje, tokie darbuotojai galėtų net imti mokestį už gyvybių atstatymą, kadangi jie leidžia pinigus nuosavam transportui ir yra greitesni nei kiti medikai. 

 

Mechanikai

 

Laimio idėja - "Kuponus". Forume sukurti tema "Kuponai". Tą kuponą sudarytų visos mechanikų paslaugos (akumuliatorius, kuras, taisymas, nutempimas), o kaina būtų per pus mažesnė. Paprasti žaidėjai galės juos užsisakyti forume arba žaidime. Panaudoję visas paslaugas jiems reiktų vėl pirktis. (Papildau šiek tiek nuo savęs: Taip pat galėtų būti įvairesnių kuponų: tarkime kuponas, kuriame būtų tik Kuro pildymas ir Akumuliatoriaus pakrovimas, šis kuponas būtų pigesnis, nei standartinis visas paslaugas įskaitantis kuponas, bet suteiktų daugiau galimybės rinktis. Galėtų būti ir kuponas, kuriame pats žmogus pasirenka, ko nori)

 

Mano idėjos - KMA registras. Šiame registre žmonės galėtų pildyti šablonus, kai pamato pastatytus automobilius ant kelio ar tiesiog nevietoje. Už vieną tokį užregistruotą įvykį žmogus gautų tarkime vieną tūkstantį. Taip pat su KMA registru galima tiesiog užregistruoti automobilius, kurie yra KMA, ir iš to vesti įvairią statistiką - kieno automobilis dažniausiai pakliūna į KMA, kokios markės automobilis dažniausiai pakliūna į KMA, kokia būną vidutinė į KMA pakliūnančio automobilio vertė ir t.t. Ši statistika būtų visai įdomi. Dar viena idėja - „Automobilių medžioklė“ - direktorius nustato tarkime, kad šiandien, kiekvienas darbuotojas, kuris į KMA nuveš nevietoje stovintį automobilį, kurį galima įsigyti Wang Cars, gaus tūkstantį eurų. Šitą dalyką galima daryti net su darbiniu transportu. Tiesiog aišku reikia nuotraukos, kuriose matytųsi, jog automobilis stovi ne vietoje, ir nuotraukos, kurioje tas pats automobilis jau stovi KMA. Toks miesto valymas tikrai būtų į naudą.

 

Apsauga

 

Laimis idėjos nepateikė.

 

Mano idėjos - įvesti galimą žmonių transportavimą, kai jie kviečia apsaugą. Tai yra, padirbti taksistų darbą. Vienintelis skirtumas būtų tas, jog, žmogus galėtų tai padaryti vienai kelionei, arba kuriam nors laikui (jeigu jam labai reikia važinėti). Taip pat įvesti apsauginių budėjimą (panašiai, kaip siūlau su medikais), tik apsauga galėtų ne tik reaguoti į iškvietimus, bet ir palaikyti elementarią tvarką - jeigu mato, kad kažkas šaudosi, jie galėtų panaudoti ginklą ir nušauti pažeidėją. Taip pat įvesti privalomą banko budėjimą. Tokiu būdu, apsauginiai galėtų šiek tiek „aplamdyti“ nusikaltėlius bei pranešti teisėsaugai apie artėjantį grobimą, jam net neprasidėjus. 

 

Idėja, kuriai reiktų jau DPKT pagalbos/pritarimo - panaikinti apsaugos pavaldumą mafijoms. Čia šiek tiek ekstremalesnė idėja, bet ji apsaugos darbui gali atsipirkti su kaupu. Apsauga galėtų būti samdoma tiek teisėsaugos, tiek mafijų - grobimams. Samdoma būtų su įsipareigojimais - tarkime 5 banko grobimams. Apsauga privalėtų važiuoti į 5 banko grobimus (tarkime su mafijomis), jiems galiotų BMT, jie galėtų vartoti narkotikus. Už šituos 5 grobimus mafijos sumoka tarkime 10 tūkstančių. Tačiau apsauga įsipareigoja, kad į kiekvieną grobimą turi važiuoti bent 5 apsauginiai, antraip apsaugos dalyvavimas neprisiskaito prie minėtų 5 grobimų sutarties. (nu taip, čia realiai noriu SZ, bet niekas nesakė, kad visos idėjos turi būti geros xdd)

 

TRV

 

Laimis idėjos nepateikė.

 

Mano idėja - furistams daug idėjų nesugalvosi, nes jų darbas nėra toks pilnas įvairovės. Tai kodėl jos neįvedus? Būtų galima sukurti temą „Maršrutai“. Toje temoje būtų nurodomi alternatyvūs maršrutai, kuriais furistais galėtų vežti krovinius, tarkime kaip čia - http://image.prntscr.com/image/80e6798eeb644217a2388a1312fb048a.png. Už kurį nors alternatyvų pasirinktą maršrutą darbuotojas gautų tarkime 500 eurų. Platesnį idėjų pasiūlymą sumažina mažas sistemų buvimas, kas jau reikalauja d0nt'o pagalbos. Būtų galima pridėti daugiau krovinių, kas leistų kurti atskiras darbuotojų grupes atsakingas už tam tikrus krovinius, konkuruoti kas nuveš didesnį kiekį ar uždirbs daugiau pinigų. 

 

S.W.A.T.

 

Laimio idėja - "Pareiškimai". Kiekvienas teisėsaugos direktorius savo skiltyje sukurtų tema "Pareiškimai" ir kiekvienas žaidėjas pastebėjęs, jog kažkas pažeidė kažką iš /ita sąrašo, parašytų pareiškimą, į jį turėtų labai greitai reaguoti teisėsauga. Nesvarbu kokioje skiltyje parašytų, bet reaguotų kiekvienas teisėsaugininkas ir nubaustų pažeidėją.

 

Mano idėja - čia reiktų bendradarbiavimo su DPKT. DPKT nariai galėtų organizuoti riaušes/protestus, kuriuose kviestų civilius žaidėjus. Prasidėjus tokiam protestui, SWAT būtų tie, kurie turėtų jį numalšinti. Jie žinoma galėtų naudoti tik tazerius, SWATvan'ą, bananus. Jų tikslas būtų surakinti protesto dalyvius, o tuos, kurie šaudosi - suimti ir vežti į kalėjimą (galima daryti ir taip, jog protestuotojai negalėtų naudoti šaunamųjų ginklų, įdomiau). Tai toks smulkus dalykas, bet paįvairintų gyvenimą. 

 

FTB

 

Laimio idėja kaip ir SWAT.

 

Mano idėja - FTB yra vienas iš įdomesnių darbų, dėl savo realaus gyvenimo funkcijos. Tai yra Federalinis TYRIMŲ Biuras, ne šiaip sau SWAT ar Armija bei Policija. Dėl to, FTB galėtų turėti savo slaptuosius agentus (žmones, kurie tiesiogiai FTB nedirba), kurie bandytų slapčia sulaikyti narkotikų pardavinėjimą (prisidengę paprastais pirkėjais), gal netgi įsidarbinti į kitus darbus, ieškoti kažkokių tai korupcijos, neteisingumo apraiškų. Tai žinoma sunku padaryti be d0nt'o įsikišimo, bet kažką pabandyti galima. Tai realiai būtų kaip SDPKT - žaidėjai, kurie nėra DPKT nariais. Tai čia būtų SFTB - žaidėjai, kurie padeda FTB, bet jie nėra FTB nariai. 

 

Radistai

 

Laimio idėja - Paskambinti random ID. Ir jis  galėtų pats pasirinkti kokios rubrikos pageidauja, pvz.: Aš noriu pinigų bombos, ją ir praveda. 

 

Mano idėjos - manau radistai turi vieną paprastą problemą - dažnai žmones nenori jų matyti. Tą skatina rubrika kaip "Pinigų bomba" tarkime, kuri realiai yra tiesiog flood'inimas serverio mastu. Juk radistai turėtų pritraukti žmones, o ne priešingai - versti žmones išjungti radiją. Dėl to manau reiktų įdomesnių rubrikų, tokių kaip "Gaublys", kažką įvesti su RLS tematika, kažką su istorija, elementariomis žiniomis. Jau esu parašęs ir sėkmingai buvo įgyvendinta "Who wants to be a millionaire" idėja. Panašiai rašiau Ignui (ankstesniam radistų direktoriui) dėl Interviu rubrikos praplėtimo - būtų galima sukurti atskirą temą, kurioje Interviu būtų vedami nustatytu laiku nustatyta dieną su nustatytu žmogumi (žaidime, žinoma). Žaidėjai patys galėtų balsuoti ar siūlyti su kuo jie norėtų pamatyti interviu, iš anksto palikti klausimų temoje. Taip žmonės žinotų ko tikėtis, patys pasirinktų ką nori išklausyti, būtų kažkokios tai įvairovės. Radistai taip pat galėtų vykdyti apklausas, tokias kaip Laimis ir aš atlikome praeitame STB numeryje. 

 

Policininkas

 

Laimio idėja kaip ir SWAT.

 

Mano idėjos - budėjimas dviese. Kiekvieną dieną tarkime būtų pasirinkti 8 darbuotojai, suskirstyti poromis, kurie turėtų tądien budėti mieste ir palaikyti tvarką. Dviese yra lengviau, ypač kai vienas susitaręs surakinti bėglį/pažeidėją, kitas kreipti dėmesį į kelią ir žemėlapį. Darbuotojai galėtų budėjimo (kuris truktu ne ilgiau kelių valandų) parašyti ataskaitą - kaip jiems sekėsi, ką pastebėjo ir t.t. Už geras ataskaitas - atlygis. Tie 8 žaidėjai kiekvieną dieną būtų rotuojami (t.y. juos keisti). Lygiai tą patį galima padaryti su kalėjimu - įvesti kalėjimo budėjimo grupeles, pamainomis. 

 

Armija

 

Laimio idėja kaip ir SWAT.

 

Mano idėja - idėja, kurią aš naudojau kai pats buvau armijos direktoriumi - šauktiniai. Padaryti, jog Armija galėtų turėti 20 darbuotojų, tačiau 5 turėtų būti šauktiniai. Jie būtų per random.org renkami iš kitų darbų su pakvietimais. Reikėtų kiekvieno direktoriaus iš anksto paprašyti savo darbo /visidarbuotojai sąrašo, iš jo išsirinkti po vieną darbuotoją (aišku ne direktorių ar pavaduotoją) ir priimti į armiją atlikti privalomos karinės tarnybos, tarkime 3 ar 5 dienom. Po to žaidėjas grįžtų į savo darbą, atgautų buvusį rangą. Už nėjimą į kariuomenę šauktinis turėtų susimokėti armijos direktoriui. Jeigu jis tai atsisako padaryti, DPKT galėtų jį įrašyti kuriam laikui į darbų blistą. Mano metu, kai įgyvendinau šią idėją, tikrai buvo įdomu ir ji veikė. 

 

CN/RM

 

Laimio idėja - Gaujos/Mafijos bosas savo skiltyje sukurtų temą su pavadinimu "Užsakymai". Mafijos/Gaujos galėtų nužudyti teisėsaugininką ar parduoti narkotikus. 

 

Mano idėjos - panašiai kaip Laimio. Įkurti tarkime narkotikų parduotuvę. Joje žmonės galėtų užsisakyti narkotinių medžiagų, kuris nors iš mafijos narių tada su direktoriaus leidimu parduotų jam norimus narkotikus. Taip pat siūlau mafijoms įvesti „Situacijų kvalifikaciją“ - tai yra simuliuoti banko, žmogaus grobimus. Tą galima daryti paprastai, nuvažiuoti į vieną prie Los Santos esančių kaimelių (tarkime Dillimore) ir vieną pastatą padaryti banku. Tada bandyti atlikti banko grobimą, kur vieni yra teisėsauga, o kiti - mafija. Na imituoti žmogaus grobimą niekur važiuoti nereikia, galima ir savoje bazėje daryti. Tai tikrai paįvairintų veiklą. 

 

GS/TB

 

Laimio idėja - Gaujos/Mafijos bosas savo skiltyje sukurtų temą su pavadinimu "Užsakymai". Mafijos/Gaujos galėtų nužudyti teisėsaugininką ar parduoti narkotikus. 

 

Mano idėja - su dabartiniais ar su dauguma kitų gaujų direktorių tai būtų neįmanoma, bet jei atsirastų 2 geri gaujų direktoriai, būtų galima organizuoti Brawl'us. Nereikėtų nieko komplikuoti - paprastos riaušės su kumščiais, beisbolo lazdomis, kastuvais. Galima ir dėl gaujų zonų, galima ir šiaip, dėl „kietumo“. Aplamai pačių gaujų direktoriams siūlau labiau bendradarbiauti, labiau sutarti, paorganizuoti kažką tokio, mažiau toleruoti čyterius ir pnš. Yra buvę istorijoj, kada du gaujos direktoriai sutaria ir net kova graži ir normali būna. Kodėl to negalima pakartoti dar kartą?

 

Bendrai, visiems darbams

 

Šios idėjos galioja ne visiems darbams, žinoma:

 

1. Nustoti naudoti pasenusias ir atsibodusias + sistemas ir misijas. Šitie dalykai seni kaip pats sampas turbūt. Turėkite daugiau originalumo. Jeigu jau nesugalvojate, kaip paįvairinti darbo veiklos savo darbuotojams, tai tas pačias + sistemas perteikit kitaip. Savo laikais turėjau Bonusų sistemą, būdamas CN bosu - Vokelių sistemą. Jose taip pat buvo vykdomos užduotis, tik ne tokios, kaip ridos kėlimas ar vietovių fotografavimas, o įdomesni dalykai, kurie bent jau su darbu susiję, kaip Budėjimas, žmonių saugojimas, transportavimas (Apsauga) bei teisėsaugininkų nužudymas, įtarimo lygio pasikėlimas, narkotikų pirkimas (Cosa Nostra). Aišku, buvo ir elementarių dalykų, kaip laiko pražaidimas, bet neleiskit sau būti banaliam. 

 

2. Mesti lauk rango pasikėlimo sistemas. Nebenaudokite rango pasikėlimo sistemų, kuriose reikia tiesiog misijas vykdyti kažkokias. Žymiai geriau ir sąžiningiau rangą duoti pagal pradirbtą laiką/turimą darbo XP kiekį. Tarkime rangą galite kelti kas 3, 5 ar 7 dienas. Galite kelti rangą kas 7 ar 10 tūkstančių darbo patirties taškų. Tokiais atvejais bent bus sąžininga kitų darbuotojų atžvilgiu. Ir tikroviškiau. 

 

3. Įvesti atlygius už darbo albumo pildymą. Darbo albumas dažnai geriausiai atspindi darbo veiklą ir smagumą jame dirbti. Jeigu nėra tokių žmonių, kurie savo noru mėgsta fotografuoti linksmas ar kitokias darbo akimirkas, tai tada bent atlygį įveskite už albumo pildymą, o laikui bėgant nebereikės ir atlygio, nes tai taps įprasta ir priimtina.

 

4. Skatinti netradicinę veiklą darbuose. Kitaip tariant dažniau atitrūkti nuo darbo veiklos. Vietoje treniruotes, kurioje tikrinate darbuotojų budrumą rašydami /kviesti, geriau paorganizuokite DM mieste (aišku, taisyklių ir proto ribose), dragą, driftą, pasivažinėjimą ar dar kitokią veiklą. Tai skatina bendravimą ir susidraugavimą tarp darbuotojų. Tai verčia jūsų darbuotojus į jus žiūrėti kitaip. Tai yra smagu ir įdomu. 

 

Laimis prisideda irgi: 5. Padaryti treniruočių grafikus. Direktorius savo skiltyje sukurtų tema "Treniruočių grafikas". Temoje būtų sudaryta lentelė, pvz.: 2016-11-13 Tazas_Romero turi pravesti treniruote. (Čia nuo savęs pridedu: vat tai galėtų būti ta netradicinė veikla, kada vienas iš darbuotojų turėtų pravesti „treniruotę“, kuri galėtų būti bet kas, nebūtinai kažkas susiję su darbu.

 

6. Tiesiog būti originalesniems. Mažiau "copy paste", daugiau "kažką pats sumaste". Rimuojasi.

 

 

Tuo ir užbaigsiu šį STB numerį. Direktoriai, nepriimkite tai kaip kritikos, geriau priimkite tai kaip draugiškus ir naudingus patarimus, nes niekas labiau nei aš, Tazas, noriu matyti daugiau gerų, originalių ir organizuotų direktorių. Būtent dėl to ir buvo parašytas šitas STB numeris, būtent dėl to aš siūlau kurti visokias opozicijas bei direktorių profsąjungas. Būtent dėl to, nes direktoriai turėtų ne tik konkuruoti, bet ir bendrauti, padėti, patarti. 

 

 

 

 

Už idėjas atsakingi ir jų „autoriai“ yra Laimis_Over bei Tazas_Romero. Jeigu ripinsit be paminėjimų, nesvarbu kur, darbo forumuose ar anketose į direktorius - pagausim (theft)

 

 

Ačiū už dėmesį. Kitas numeris - kitą savaitę. 

 

Pasidalinti pranešimu


Pranešimo adresas
Pasidalinti kituose tinklapiuose

Laimio pateikta idėja teisėsaugai tai jau mano įvesta idėja kurią naudojau prieš 2,5 metų :D Tad jeigu ir naudotumėt, tai jau ne STB sugalvota idėja. O šiaip tai daug įdomių įdėjų turit, tik visas labai sunku įgyvendint.

Pasidalinti pranešimu


Pranešimo adresas
Pasidalinti kituose tinklapiuose

14 minutes ago, Kučė_Bora said:

Laimio pateikta idėja teisėsaugai tai jau mano įvesta idėja kurią naudojau prieš 2,5 metų :D Tad jeigu ir naudotumėt, tai jau ne STB sugalvota idėja. O šiaip tai daug įdomių įdėjų turit, tik visas labai sunku įgyvendint.

 

Jo ten pamiršau paminėt, kad ši naudota jau buvo. Bet yra mažas skirtumas, kad visos teisėsaugos sritis tokią temą turėtų, ne vieną. O dėl idėjų tai manau nėra jos tokios sunkios įgyvendint, nebent ten dėl FTB, SWAT'ų, Medikų budėjimo, Apsaugos pasikeitimo. O dėl Taksistų transporteriai, medikų GMP, TRV maršrutai, mechanikų kuponai, radistų rubrikos ar Policijos budėjimas tai paprastos idėjos, kurias nebūtų taip sunku įgyvendint, tik reikia noro turėt. Niekas jų neliepa įgyvendint, čia tik pasiūlymai :D 

Pasidalinti pranešimu


Pranešimo adresas
Pasidalinti kituose tinklapiuose

Baisiai daug šitų idėjų pas mane TRV buvo naudojima, o tuos ale " Maršrutus " tai buvau ant tiek išdevelopinęs, kad ne tik trumpiausius kelius parodžiau, o dar kiek gauni pinigų, xp, kiek kelio maždaug veži nesustodamas, arčiausi teleportai, furų grečiai ir t.t.t..tt..t., tik gaila dabar niekas nebesip*sa taip prie savo darbo :c  

Šjp dėl tų eventų, tai bšk paspoilinsiu - incomming teisėsaugos paradas. Galvojau palaukti kokios nors progos, kaip kariuomenės dienos, dar ko, bet šitą datą atmečiau, nes ilgai laut reiktu lol. Nu žėsim kas gaus naujus teisėsaugos direktorius ir tada spręsim datą. 

Pasidalinti pranešimu


Pranešimo adresas
Pasidalinti kituose tinklapiuose

giphy.gif Įdomu... 

 

 

Perskaičiau viską, puikiai atlikta ir parašyta - manau direktoriams bus ypač naudinga, bet... Na nežinau, mano nuomonė tokia, jog daug direktorių jau kai kurias idėjas naudojo, o ypač Laimio, tokias, kaip - Kuponus; Nemokamus Taksi tam tikriems darbams, tam tikrą dieną (daugelis, taip pat ir aš anketose vadindavau laimingosiomis dienomis); Mafijų užsakymus jog nušautų tam tikrą žmogų; Radistų idėja, kažkas jau vesdavo šiomis dienomis, jog leisdavo pasirinkti rubriką, tad, indelis nėra labai didelis iš tavo, Laimi, pusės (ir bent jau aš, tikrai kažkokioje anketoje ar esant direktoriumi neminėčiau tavo vardo, kaip idėjos autoriaus, kadangi visas tas idėjas, jau esu matęs šiame projekte seniau, arba kituose forumuose, serveriuose, kaip ir viršuje žmogus teigė, so... Nepažeisčiau jokių taisyklių ar įstatymų), bet Laimi, nesusireikšmink, mldc esi, tokia tik mano nuomonė. xD

 

Redaguota . Redagavo Vikarijus_Finger

Pasidalinti pranešimu


Pranešimo adresas
Pasidalinti kituose tinklapiuose

Įdomiai.                                                                                                                          kiek rep tiek mergų +rep.

Pasidalinti pranešimu


Pranešimo adresas
Pasidalinti kituose tinklapiuose

Svečias
Ši forumo tema yra užrakinta, todėl tolimesnis komentavimas yra negalimas.


Copyright © 2012-2023 RLS.LT Powered by Invision Community

Dizaino piešimas - rsrytis
Dizaino programavimas - mantas.dev
×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Naudodamiesi svetaine jūs sutinkate su registracijos taisyklėmis bei slapukais.