Jump to content
​📌​​ Informacija, kaip atsisiųsti ir įdiegti žaidimą ×

Atsisiųskite SAMP 0.3.7 ir pradėkite žaidimą Mūsų serveryje!

Serverio statistika

Šiuo metu serveryje žaidžia:

Ridas

Šimtas penkiasdešimt aštuntoji diena

Recommended Posts

Šimtas penkiasdešimt aštuntoji diena, kai esu projekto pagalbininkas. Jau neužilgo bus pusę metų, kai nuolat kišuosi į jūsų žaidimą ir niekam nepadedu - taip pasakė vienas žaidėjas. Ar tai tiesa? Well, spręsti Jums. Taigi, sveiki visi dar kartą ir šiandien skaitote naująjį mano blogą, kuriame trumpai aptarsiu kas nutiko per laiką nuo paskutiniojo mano blogo.

Kažkas..

Per visą laiką projekto komandoje nuo paskutiniojo blogo parašymo daug projekte nenuveikiau, kadangi, prisipažįstu, motyvacijos pavasarį, kai norisi pasitaisyti pažymėlius, pabūti su abiturientais draugais (su kuriais dėl egzaminų su jais praktiškai net nesimatau) ir tiesiog "atsisveikinti su mokykla" tuos tris mėnesius, visiškai nėra.. Man tai buvo paskutiniai mokslo metai, kurių metu itin aktyviai dalyvavau mokyklos gyvenime. Dieve, pagalvojus kiek laiko galėjau skirti mokslams, vietoj papomokinės veiklos.. :D Abejoju ar dauguma čia iš vis supranta ką reiškia nueiti į mokyklą aštuntą ryto ir grįžti iš jos aštuntą, kartais, su gurgiančiu dėl alkio pilvu, dar net norėdamas joje pasilikti. Ne, nesu koks moksliukas ar apskritai gerai besimokantis (šiais metais labai nusimokiau, LABAI), kad sedėčiau mokykloj ir tik mokyčiaus. Kaip tik kiek galėjau tiek stengiausi prisidėti prie šimtadienio šventės, kuri išėjo tikrai gerai, dabar ir paskutinio skambučio, kuri išėjo kur kas prasčiau, bet pastangų buvo irgi dėta, tad tikiuosi mokyklos abiturientai ant mūsų, trečiokų, nepyksta (theft) Taip pat mokyklos parlamento veikla, pagalba mokytojams ir jų kitiems renginiams, skautų veikla (o taip, jūsų projekto pagalbininkas realybėje yra skautas) - visa tai per šiuos metus buvo itin įdomu. Įdomu, kai mokykloje nesi eilinis mokinys - mokytojai su tavimi kalbasi kaip su lygiu, neretai pasipasakoja ką nors iš asmeninių dalykų, kartais sužinai kurie mokytojai konfliktuoja dėl kokių nors lempinių dalykų ir tau ima juokas, kai gali betkada nueiti į direktoriaus kabinetą ir pasiimti jo komiuterį ir visiškai niekas nekreipia dėmesio, kai kiekvieno kabineto raktas nuėjus pas budinčią be klausimų atsiduria tavo rankose.. Well, taip aš ir gyvenu. Gyvenau vis nutoldamas nuo mūsų projekto. Jau tikraisiai ne vienas buvote pamatę, kad mano aktyvumas buvo kritęs, kad kartais info@rls.lt nebuvo tikrinta po dvi-tris savaites, kad tiesiog apsileidau. Ar to gailiuosi? Patikėkit, ne. Prioritetą visada skyriau ir skirsiu realiam gyvenimui, tad jei manęs jums kada nors prireiks, turėkit kantrybės. Visiems, kurie klausia - atsakau, tiems, kuriems reikia pagalbos, kurią suteikti galiu - padedu, tad gerbkite vieni kitus ir jų laiką.. Patikėkit, to bent jau RLS bendruomenei trūksta.

Papildomos privilegijos ir jų našta

Kaip iš dalies jau tapo įprasta, laikui bėgant įgaunu vis daugiau galių projekte. Taigi, praėjus trims mėnesiams nuo paskutinių mano galių išplėtimo, d0Nt man suteikė keletą naujų dalykų, šįsyk žaidime- gavau atskirą administratoriaus lygį, nuo šiol esu penkto lygio administratorius, su kuriuo:

• galiu rengti naujosios event sistemos eventus - manau jau daugelis aktyviai žaidžiančių serveryje juos matė ir juose dalyvavo
  • galiu įdėti DRIFT rėžimą (mašinoje įdedamas neribotas nitro ir ji visada pati pasitaiso), kurį galėsiu naudoti per eventus, taip pat jei kas paprašytų, pvz. direktoriai treniruotėse ar koks administratorius, rengiantis drift eventą.

Ar dabar dar noriu, kokių nors privilegijų? Ne. Nebeįsivaizduoju ką dar galėčiau gauti, kadangi kaip nemokamai dirbančiui RLSui žmogui, man jau susidaro ne mažas krūvis, prie kurio vis sunkiau priprasti. Nebesu tas, kuris seniau norėjo daugybės privilegijų su tikra galimybe kažką pakeisti projekte - manau, kad viskas ką galėjau ar vis dar galiu padaryti yra mano rankose ir papildomų privilegijų tikrai nebereikia. Deividas (d0Nt) yra labai supratingas ir nuoširdus savininkas, dedantis nemažai nelabai pastebimų pastangų į projektą dėl ko aš jį labai gerbiu. Seniau pamenu, kad pykdavau ant jo, kai nedarydavo atnaujinimų, ignoruodavo ir pnš., bet bent jau pastarojo dalyko priežastis buvau aš pats.. Dabar galiu betkada susisiekti su mūsų savininku ir visos RIMTOS problemos pasiekusios mano ausis greit atsiduria ir pas jį.. Tikiuosi žaidėjai supranta, kad nesu pašto dežutė ir nežadu kiekvieno jų noro/prašymo perduoti savininkui. Juk tam ir yra skirta skundų skiltis, AŽ.. Prašinėdami manęs susisiekti su Deividu dėl nerimtų dalykų atiminėjat mano motyvaciją..

Taip pat prašau žaidėjų suprasti kad aš esu ne serverio prižiūrėtojas ir į man asmeniškai nerašykit dėl prašymų pagydyti, pagetinti ar ką nors patikrinti ar nečytina. Tai serverio administratorių ir prižiūrėtojų darbas, nekvaršinkite man galvos dėl to. Kai turiu laiko ir aš reguoju į /admin ir jei turiu išspręsti kokią problemą, o Jūs man į /sms rašinėjat, kad norit sužinot SK kainas, nepykit jei ignoruosiu.

Galiu pridurti ir tai, kad nebesu Terry_Snow - aktyvus, paslaugus ir visiem viską duodantis.. Žaidėjai, RLS'o draugai ir pažįstami, aš jūsų dar kartą prašau suprasti, kad esu antras žmogus po donto projekte ir kad tikrai savo privilegijų nenaudosiu padėti Jums. Nežadu niekam duoti savo turto, nežadu niekam dalinti savo RLSo pinigų, nežadu nieko priimti į kokį nors darbą, jei pats to nenoriu. Ką jau kalbėti apie tuos, kurie parašo po šimto meto, nors ir itin gerai suėjau, bet kai parašo, tai tik tada, kai jiems reikia kokios nors pagalbos ar paprašo turto.. Man tikrai nesinori pasirodyt kokiu priešišku ar atstumiančiu, bet jei jūs nesuprantat to, ką parašiau viršuj, prašau su manim tada nebebendrauti. Jei ieškot naudos sau, pas mane jūs jos tikrai nerasit..

yYS72Ut.png

Jei ir jūs, kaip viršuje pateiktas asmuo, negerbiat manęs ir mano pareigų projektui, o tik ieškot naudos sau, kad būtų linksmiau pažaisti, dar kartą kartoju, venkit manęs. Ačiū Jums labai.

Sezoniniai ir wiki rinkimai

Dabar, kai bus paskelbtas šis blogas, vyksta antrasis šių metų pavasario nominacijų etapas. Gaila, bet mano nuomonę kandidatai šį sezoną yra tikrai skurdoki ir žiemos sezono rinkimai buvo įdomesni. Šįsyk pats rinkimuose nedalyvavau, t.y. nepildžiau anketos su savo pasirinktais kandidatais, nes nelabai ir turėjau ką nominuot. Pradžioje minėjau, kad nebuvau toks aktyvus ir aktyviai į RLSo gyvenimą nelindau, tad ir nebuvo ko nominuoti.

Na, bet labai džiaugiuosi, kad rinkimuose atsiranda vis daugiau naujų veidų, vis daugiau naujesnės kartos atstovų, kurie pasieks daug daugiau nei mūsų senbuviai. Atsiradę nauji veidai projekte tikrai kelią norą turėti vis geresnį projektą.. 

Šiek tiek anksčiau paskelbti rinkimai - wiki prižiūrėtojo rinkimai. Kadangi praeitas prižiūrėtojas neišsirinko savo padejėjų, t.y. wiki moderatorių, o pats wiki neskyrė nei kiek laiko pastaruosius mėnesius, kadangi prie wiki dirbti yra tikrai sunku ir tam reikia labai daug laiko, ieškomas naujas žmogus, kuris galėtų atgaivinti mūsų unikalų dalyką - wikipedia. Daugiau nelabai turiu ką akcentuoti, tad tik palinkėsiu naująjam wiki prižiūrėtojui sėkmės daug laiko užimančiuose darbuose!

Ateities planai

Jau minėjau, kad projekte kaip ir viską pasiekiau, tad ties pagalbininko privilegijom ateitį nieko naujo nenusimato. Išskyrus, jog galbūt keisis keletas taisyklių - vien dabar komanda balsuoja ar turėtų būti uždrausta žaidėjams naudoti teleportavimosi komandas (/tp), jei jie yra stabdomi teisėsaugos (su H, kai prašo pasitraukt į šalikelę). Jei bus nubalsuota teigiamai, galbūt net jau ir šią savaitę turėsime naują bausmę..

Galvoju ir dėl leidimo sveikintis per /s gražinimą, Jis buvo uždraustas dėl didelio floodo ir visiško poxujizmo, pvz. sveikindavosi per /s ; /vp po keliasdešimt kartų per dieną, į sveikinimąsi dar ir kokį skelbimą įdėdavo (/s sveiki visi (pardodu namuka sms man zujkej)). Tačiau bent jau man pasisveikinimai buvo naudingas dalykas - jei lauki kokio svarbaus žaidėjo, pvz. DPKT nario, nes nori išsipirkti iš juodojo sąrašo, per /s pamatyta žinutė man būna signalas, kad jau galiu kreiptis į jį..

Taigi, komanda neužilgo taip pat balsuos ar gali būti sugražinta galimybę administratoriams (arba ir vip nariams (dėl direktorių patys dpkt sprendžia)) pasisveikinti per viešąjį chatą PER TRIS MINUTES NUO ŽAIDĖJO PRISIJUNGIMO. t.y. jei žaidėjas nepražaidęs bent trijų minučių (/info) jis gali pasisveikinti. Jei /info pražaistas laikas didesnis nei trys minutės, žaidėjas galėtų būti baudžiamas mute už /s ; /vp ne tam. Na, tai tik pradinis idėjos variantas, bet manau esmę supratot.

---

Kaip kam bus staigmena, tačiau jei atsitiktų taip, jei DPKT sumanytų atšaldyti SWAT darbą, sieksiu jo direktoriaus pareigų. SWAT darbe dirbu nuo 02-01, per tą laiką kiek būnu serveryje esu susidaręs SWAT darbo vaizdą projekte ir galbūt kadanors man pavyks tą įgyvendinti. Taigi, jei DPKT atšaldys SWAT darbą, sieksiu jo direktoriaus pareigų ir:

• darbą paliksiu panašų, koks jis yra dabar - itin uždaras ir nevisiem prieinamas. Taip, nors dabar šiuo metu yra įšaldytas, jame ir keletas darbuotojų - patyrusių teisėsaugininkų, kuriais DPKT gali pasitikėti ir priimti į darbą žinodami, kad jiems priežiūros nereikia. Jei būčiau firmos direktorius nelabai kas ir pasikeistų - į darbą būtų priimti tik tie, kurie turi patirties teisėsaugoje ir tie, kuriems priežiūros nereikia. Darbe nebūtų svarbi kiekybė, prioritetas - kokybei. Manau iškart aišku, kad darbe daug darbuotojų irgi nebūtų - limitas apie 10.
  • nebūtų renkamas pavaduotojas, kadangi kaip ir minėjau darbas būtų savarankiškiems žaidėjams, nebūtų reikalo kažką skirti į pavaduotojo pareigas.
  • įdarbinti būtų tik tie, kurie sugebėtų vadovauti teisėsaugai. SWAT firma apsiimtų vadovauti teisėsaugai tada, kai nebūtų prisijungusių TPV, todėl visada, kai būtų prisijungusių swat narių, teisėsauga ant ledo nebūtų.
  • kadangi darbe būtų tik savarankiški žaidėjai, kuriems didelės kontrolės nereikia, manau, kad ir direktorius galėčiau būti tikrai ne vieną mėnesį.

Žinoma, tai tik idėja ir per rimtai į tai žvelgti nereikėtų.

---

Atsistatydinus Tom_White iš DPKT pareigų problemų kaip ir nekilo, nes turim kitus du DPKT narius. Taipogi dar kartą noriu pasveikinti Gytis_Malavicku pakeitus Tom_White DPKT pirmininko pareigose, sėkmės dar kartelį ir nenuvilk mūsų! Tačiau problemų kilo dėl čyterių skilties, kuri dabar yra laisva ir prižiūrima visų komandos narių. Na, jau pasitaikė keletą žaidėjų, ir net komandos narių. kurie iškarto bėgo pas dontą prašydami jiems suteikti skilties moderavimo galimybę :D Manau turėtumėt suprasti, kad nekiekvienas turi gebėjimų atskirti kur yra čytinama, o kur ne.. Turėdami serverį, kuriame pilna klaidų, čyt. skilties moderatorius turi žinoti ir jas, tad aišku, kad moderavimą gaus tik senbuvis. Ir kiek norit, tiek galit prašyti d0Nt'o šios skilties, įpedinį jai rasiu aš arba d0Nt pats, ir tikrai nežadu palaiminti jo sprendimo, jei matysiu, kad kandidatas nenusipelnęs šioms pareigoms arba apsiemęs jų per daug. O kaip gi bus renkamas naujasis čyterių skilties moderatorius? Na, iš pradžių mąsčiau apie atranką forume, tačiau pasirinkau paprastesnį variantą - seksiu administratorių, prižiūrėtojų ir komandos narių norą. Tas, kuris aktyviai ir teisingai reikšis čyterių skiltyje (pvz. aktyviai blokuos čyterius, įrodinės, kad tikrai buvo čytinta kai prisičytinęs žaidėjas išsisukinėja ir pnš), tas ir gaus šią skiltį. Na, pagyvensim, pamatysim.

Taipogi labai dėkoju Tom_White už jo nuoširdų ir sąžiningą darbą projekte. Jis padarė labai daug, buvo itin nešališkas ir doras DPKT pirmininkas, globalus forumo moderatorius, čyterių skilties moderatorius. Tikiuosi, jog dar jį išvysime projekto komandoje ir linkiu sėkmės egzaminuose.

Blogo pabaigėlė

Taigi, ačiū skaičiusiems šią netvarkingą rašliavą.. Blogo rašyti neplanavau, tiesiog atsikėlus pamaniau parašysiu ką turiu galvoje ir tiek. Iki kito pasimatymo mano blogų skiltyje!

Pasidalinti pranešimu

Pranešimo adresas
Pasidalinti kituose tinklapiuose

Šimtas penkiasdešimt aštuoni atspalviai. :) Geras blogas Ridai, tu šaunuolis, lauksim naujų idėjų įgyvendinimų!

Pasidalinti pranešimu

Pranešimo adresas

Labai geras blogas, buvo įdomu skaityti, ačiū kad paskyrei laiko šiam blogui, šaunuolis :D 

Pasidalinti pranešimu

Pranešimo adresas

Oho, daug planų, daug visko :o esi šaunuolis, stengiesi, mes už tave!! Buvo labai malonu skaityti, džiaugiuosi ;)

Pasidalinti pranešimu

Pranešimo adresas

Lyginant su praeitais blogais, ypač tuo, kuriuo siekei gauti pagalbininką, dabar atrodo lyg kalbėtų kitas žmogus. Rimtesnis, brandesnis. Iš pradžių skeptiškai žiūrėjau į tavo siekį gauti šias pareigas, nes maniau, jog tu kaip vaikas užsimanęs saldainio, bet tai ką padarei serverio labui ir kokią komandą, atstovaujančią žaidėjų interesams subūrei - verta pagarbos. Tu kaip motyvacijos pavyzdys, kuris nenustojo siekti savo tikslų, nors kai kurie būdai ir atrodė kiek perdėti, tačiau visi davė daugiau teigiamų rezultatų, nei neigiamų, o įkyrumas - anksčiau ar vėliau pasiteisino xD Jeigu ne tu, ko gero, dar forume nebūtų išrinkti moderatoriai, prižiūrėtojų sistema būtų nepakitusi, komanda apsiribotų ties 3 asmenimis, skundų skiltis būtų tikrinama kartą per mėnesį, pagalbos el.paštas užlūžtų nuo neperskaitytų laiškų, o prieš mėnesį atsistatydinusi Karolina_Anderson iš Taksi direktorės pareigų taip ir būtų nesulaukusi privilegijų forume, tad vien ačiū už tai, nors tai tik dalis viso to, ką padarei šiam serveriui. 

"Trys šimtai šešioliktoji diena" - Sveiki, su jumis sveikinasi serverio savininkas nr. 2 Kokius pasiūlymus įgyvendinsime šiandien?

Pasidalinti pranešimu

Pranešimo adresas

prieš 20 valandų, Donatas_Kba parašė:

O kaip vertini tarkime Tazo darba, su papeikimais ir priziuretojais? Kaip moderatorius vertini?:)

Vienodai pasitikiu visa komanda ir visus vertinu gerai, kadangi nei vieno nusiskundimo dabartine komanda nebuvo. Planuoju daryti žaidėjų apklausa, kurioje patys žaidėjai balsuotų komandos narius tam tikruose aspektuose ir taip pamatyčiau į ką labiau reikia atkreipti dėmesį ir pasitempti.

Pasidalinti pranešimu

Pranešimo adresas

.

On Friday, June 09, 2017 at 11:20, Ridas_Rls parašė:

uždrausta žaidėjams naudoti teleportavimosi komandas (/tp), jei jie yra stabdomi teisėsaugos (su H, kai prašo pasitraukt į šalikelę).

ir taip būna sunku pabėgti nuo teisėsaugos, jie užmeta begas, gali šaudyt mus darydami drive-by, dar tie TPV su visokiais infernusais ir nrg.. 

manau, kad galėtumėt ir neįvest tokios bausmės.

Redaguota . Redagavo Pelkiu_Vanda

Pasidalinti pranešimu

Pranešimo adresas

Svečias
Ši forumo tema yra užrakinta, todėl tolimesnis komentavimas yra negalimas.

• Dabar skaito   0 nariai

• Registruoti nariai šiuo metu šios temos neperžiūri

Copyright © 2012-2025 RLS.LT Powered by Invision Community

Dizaino piešimas - rsrytis
Dizaino programavimas - mantas.dev
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Naudodamiesi svetaine jūs sutinkate su registracijos taisyklėmis bei slapukais.