Jump to content
​📌​​ Informacija, kaip atsisiųsti ir įdiegti žaidimą ×

Atsisiųskite SAMP 0.3.7 ir pradėkite žaidimą Mūsų serveryje!

Serverio statistika

Šiuo metu serveryje žaidžia:

Džioraldas_Golden

Mano ir Jūsų pirmas darbas

Recommended Posts

Sveiki, forumo nariai!

Tikrai tikiu, kad mūsų projekto bendruomenėje yra tų, kurie gyvenime dar nėra dirbę, kurie dirbę vieną darbą arba jau turi susikūrę nuolatinę darbo vietą. Kuriu šią temą su idėja pasidalinti pirmojo savo darbo istorija: sėkmes ir patyrimai, klaidos ir nesėkmės, iššūkiai, problemos, nauda.

Tai pašnekėsiu tipo tema, todėl joje galima ne tik dalintis savo patirtimi, bet ir šia tema klausti. Neabejoju, kad ši tema bus aktyvi, nes tai tikrai aktuali mūsų amžiaus bendruomenei.

Aktualios temos: darbas vasara, darbo paieškos ar įsidarbinimo iššūkiai, juokingos situacijos.

Mano pirmo darbo faktai:

• Pirmas mano darbas buvo automobilių plovykloje, dar kai gyvenau UK. Iki tol ten dirbo tik mano draugas; Ten taip pat dirbo ir čekų, albanų, kitų lietuvių. Pats vadybininkas buvo lietuvis. 
  • Pirmos valandos buvo labai tryhardas, nes norėjosi pasirodyti savo norą dirbti. Bet ta vasara buvo beprotiškai karšta, tai net dirbdamas be kepurės kaip durnelis, po dešimt valandų ant atviros saulės, kuri kepina trim laipsnių karštį. saulės smūgį gaudavau kelis kartus per dieną, todėl truputį nusialindavau ir tikrai tingėdavau dirbti, pasimuliuodavom.
  • Algą ten mokėdavo grynais, todėl nelegaliai; Fun fact, kad man algą nuo bandomojo iki normalaus pakėlė po pirmos darbo savaitės, kai draugeliui tik po ilgo laiko, dėl ko jis buvo tikrai piktas. Kaip sakė vadybininkas "dirbi savo darbą gerai, o ne šūdą mali"; 
  • Baisiausias dalykas - atstumas tarp pačios plovyklos ir mano namų. Darbas prasideda aštuntą ryte, tačiau keldavausi prieš šešias. Atsikeli, apsiprausi, pavalgai ir apie puse šešių skubi į autobusą. Autobusu važiuoji iki traukinių stoties, ten įlipi į traukinuką, nuvažiuoji iki kitos stoties, ten perlipi į metro ir važiuoji iki paskutinės stotelės. Ten tave pasitinka vadybininkas ir už dešimt minučių tu jau darbo vietoje. Tai iš esmės, pusantros valandos kelionė. Darbą baigi 18:30 ir vėl ta pati kelionė atgal. Aišku, tik dar sustodavau pavalgyti pas turką į chicken iną.
  • Dirbdavom šešias dienas per savaitę, tai viena diena laisva. Alga būdavo 50 svarų į dieną plius tipsais (arbatpinigiai), kuriuos pasidalindavom visi po lygiai, tai jeigu gera diena, tai papildomai gaudavom iki penkiolikos svarų. Tai į savaitę 300 svarų. Juos kaupti tekdavo net ne banko sąskaitoje, o kažkur įmautėje. Po pirmos algos primarke išleidau pusantro šimto. Buvau išprotėjęs.
  • Vieną kartą beplaudamas naujausio modelio mercedes džipą, kažkokiu būdu nulaužiau jo kuro bako dangtelį arba netyčia bentlio duris per stipriai trenkiau į sieną. Teko ir nulaužti valytuvus;
  • Atvažiuodavo įvairaus plauko žmonių: apsirūkiusių (bet kokybišką žolę), girtų, malonių, nelabai norinčių bendrauti ar tų, kur nuolat klausdavo "Where are you from?". "Lithuania? Ohhh, thats somewhere near Russia??". 
  • Tada vyko Pasaulio futbolo čempionatas, kuriame Anglijos rinktinė ten neblogai varė, tai teko susidurti tiesiogiai su futbolo sirgalių kultūra. Buvo išties nerealu!
  • Visą laiką pradirbau inkognito, nes net mano vardo niekas normaliai nežinojo, tik tas mano draugas. Išsaugojau save!
Redaguota . Redagavo Dzioraldas_Golden
  • Patinka 14
  • Cha Cha 1

Pasidalinti pranešimu

Pranešimo adresas
Pasidalinti kituose tinklapiuose

Sveiki pirmas mano darbas buvo Švedijoje, dirbau prie namų renovacijos, iš pat pradžių sekėsi tikrai blogai, nes neišmaniau beveik nieko apie statybas, bet po 4-5 mėnesiu prasimušiau, gana neblogai draugas apmokino mane, tai išdirbau virš metų kažkur, dabar esu Lietuvoje, dirbu gamykloje " NAFTA " gamyklos pavadinimas Kertex energija, esu traukinių prižiūrėtojas, dirbu jau apie 1 mėnesį eina uždirbti tikrai neblogai, man patinka šis darbas bei turiu to darbo įkvėpimą, turbūt kils klausimas, kaip įsidarbinau į gamyklą, na įlindau per pažintis dirbu 2 dienines ir 2 naktines o po to 4 laisvos, na ir t,t,, darbo grafikas vyksta, tai tokia mano įstorija :)

• Patinka 2
  • Dėkingas (-a) 1
  • Nepatinka 1

Pasidalinti pranešimu

Pranešimo adresas

Pirma mano darbo diena arba kitaip galime pavadinti ,,darbo apžvalga ir susipažinimas" Įvyko gan įprastai:

Prasidėjo kalba su direktoriumi, jis aprodė darbo patalpas, įrankius, su kuriais man teks dirbti.

Kalba linko ir dėl algos -

kadangi esu nepilnametis ir moksliukas, į šį darba atėjau 3 mėnesiams ir kad bent šiek tiek užsidirbti ant teisių.

Mano darbas nebuvo toks kaip visų, jis nėra populiarus ar šiaip suteikiantis daug naudos.

Mano darbas buvo gaminti mašinų detales Iš stiklo pluošto audinio.

Stiklo audinio detales yra labiausiai naudojamos driftui arba mašinos papuošimui. ,,Body Kits"

Privalumas stiklo audinio detalių driftui yra tas kad jos yra žymiai lengvesnės negu metalines.

Žinoma gerai, kad drifte varžybose tai naudoja beveik visi nuo semi- pro iki pro lygos pilotų.

Mašinos svoris yra žymiai numetamas nuėmus metalines detales ir žinoma kuo mažesnis svoris ir apkrova varikliui tuo bolidas gali išvystyti daugiau savo galingumo ir tai išnaudoti trasoje.

Drifto varžybose kaip žinome neapeiname be kontaktų. Stiklo pluošto audinys yra žymiai paprasčiau sutvarkomas nei metalinis. Metaliniui vos prisilietus gaunami įlenkimai ar nubrozdinimai. Stiklo pluošto audinys veikia trupučiuka kitaip, jis nėra lengvai sulaužomas, žinoma priklauso nuo smūgio stiprumo.

Pradžia darbo buvo gan sunki ir baisoka. Nes teko dirbt su tokiais dalykais kaip,, bulgarke '' su medžiagomis kurios graužia itin stipriai ir degina oda tad darbas vykdavo su dvigubomis medicininėmis pirštinėmis.

Kadangi medžiagos yra ypač nuodingos ir tikrai nenaudingos žmogaus organizmui darbas vyko su dažytojo kaukėmis t.y 2 filtrais.

Pats darbo procesas vykdavo su teptuku ir vuoliuku. Prie vienos detales darbas trukdavo apie 2 valandas, vasara kai už lango 27c gryžęs iš lipdymo tu nieko nebenorėdavai kaip prisėst ir ramiai parūkyti.

15min pertrauka ir vėl į kaukes ir vėl gaminti.

Mano darbas buvo gan sunkus, viską pradėjau daryti iškarto, bet ne po trupučiuką, dariau ką darė jau ilgą laika dirbantys darbuotojai.

Pripratau gan greitai ir direktorius nenorėjo manęs paleisti po atostogų privertė mane pasilikti ir tęsti darbus. 

Darbuodamasis persidirbau pradėjau vaikščioti į darba kiekvieną mielą dieną po mažiausiai 9 valandas. Ta darba paskutiniuoju momentu pradėjau sapnuoti ir kiekvienos dienos galvos sukimasis buvo tik apie darba kaip ką reiks daryt kiek liko daug padaryti ir T.T

Tiek trumpai apie mano darbą....

Keletas mano darbu: https://imgur.com/a/8gShU22

• Patinka 1
  • Dėkingas (-a) 1

Pasidalinti pranešimu

Pranešimo adresas

Sveiki, esu tik šešiolikos metų, tad dar labai daug darbo patirties neturiu. Giminėje yra labai daug statybininkų, daug kas statėsi savo namus, tad teko dažnai matyti statybas bei kažkaip prisidėti. Viskas prasidėjo nuo visokių vinių, varžtų, įrankių padavinėjimų iki to, kad jau pačiam tenka lipti ant stogo, betonuoti, šiltinti namus. Labai dažnai, netik vasaros metu, važiuodavau pas kūminą ir padėdavau jam prie jo namo statybų. 2020 metų vasarą pasiėmė mane jau į darbą, apie algą net neturėjau klausimų, tiesiog norėjau dirbti ir užsidirbti jau rimčiau. Viską kaupiu reik ant motociklo detalių ir A1 teisių. Vasaros pradžioje tiesiog dažiau lentas, vėliau pradėjom betonuoti, o vasaros pabaigoje, statėm namą ir jau dėjom stogą. Nebuvo labai fun, kai reikėjo lipt ant stogo ir nešiot skardas prie +25 laipsnių ;dd. Iššūkiai pačioje pradžioje tikriausiai buvo išmokti dirbti su dar nenaudotais įrankiais ir bandyti naujus darbus, juos suprasti, kas, kur kaip. Būdavo, kad atrodo nuo pat ryto viskas sekasi puikiai, dirbam efektyviai ir tada kokią klaidą padarai, ir tada bam nuotaika, motyvacija krenta, dirbti nebenori, kitą dieną ateini į darbą, ir bandai tų klaidų nebekartoti.  Didžiausias tikslams turbūt buvo, nenuvilti tiek kūmino, tiek kito dėdės, 

• Patinka 1
  • Dėkingas (-a) 2

Pasidalinti pranešimu

Pranešimo adresas

Sveiki :D Jo gal ir ganėtinai keista, kad ir aš šioje temoje galiu pasidalint savo patirtim. Pirmasis darbas (normalus, sezoninis) buvo kavinėje. Skusdavau bulves ir plaudavau indus, realiai pagalbinio asmens darbas. Aišku tokio amžiaus kažko wow tikėtis ir nežadėjau, bet mano nuomone, kaip už tokį darbą uždirbau tikrai neblogai. Pradėdavau 7ryto ir baigdavau apie 13:30, tarp 9 ir 10:30 būdavo pertrauka, kai tiesiog nebūdavo darbo tai tiesiog slankiodavau. Už grubiai 5h gaudavau po 20 eurų į dieną, tai man čia tikrai nemaži pinigai. Tikriausiai net nebūtu kilę minties ieškotis darbo vasarai jei nebūčiau buvęs užtikrintas, kad laikysiuos AM kategorija ir pirksiu savo numylėtinė apriliukę. Šiaip visus sezoninius darbus vertinai tikrai gerai ir tikrai siūlyčiau visiem tai išbandyti ypač 15-17 metų paaugliams, kai dar nežinai ką norėtum veikti gyvenime, nes realiai supranti po vieno ar kito kažkokio tai pobūdžio darbo ar tu su šia sritim gali save sieti ar ne.

• Patinka 1
  • Dėkingas (-a) 1

Pasidalinti pranešimu

Pranešimo adresas

Svečias
Ši forumo tema yra užrakinta, todėl tolimesnis komentavimas yra negalimas.

• Dabar skaito   0 nariai

• Registruoti nariai šiuo metu šios temos neperžiūri

Copyright © 2012-2025 RLS.LT Powered by Invision Community

Dizaino piešimas - rsrytis
Dizaino programavimas - mantas.dev
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Naudodamiesi svetaine jūs sutinkate su registracijos taisyklėmis bei slapukais.